Лікопен, властивості компонентів
ВЛАСТИВОСТІ КОМПОНЕНТІВ
Лікопен (витяжка з томатів) — пігмент з групи каротиноїдів, який є природним антиоксидантом, здатний знижувати ризик розвитку пухлин простати, серцево-судинних захворювань, ефективний при лікуванні безпліддя у чоловіків і при щоденному застосуванні збільшує концентрацію і активність сперми. Лікопен гальмує мутацію клітин, сповільнює процеси старіння, остеопороз, нормалізує обмін холестерину, запобігає ризику розвитку атеросклерозу. Лікопен активізує травлення, пригнічують хвороботворну кишкову флору і гриби роду Кандида, сприяє зниженню ваги. Зміцнює стінки судин і капілярів, живить і омолоджує шкіру, зменшує силу алергічних реакцій.
Лецитин – основний компонент мієлінової оболонки оболонок нервових клітин і нервових волокон. Прийом лецитину сприяє зниженню рівня холестерину в крові, покращує пам'ять, підвищує концентрацію уваги, поліпшує витривалість м'язів при підвищених фізичних навантаженнях, нормалізує роботу статевих залоз. Лецитин допомагає засвоювати жиророзчинні вітаміни А, D, E, K в кишечнику. Дефіцит лецитину в жовчі є однією з причин порушення метаболізму жирів і утворення жовчних каменів. Лецитин захищає печінку від дії консервантів, токсинів, лікарських препаратів, алкоголю, допомагає при лікуванні псоріазу, розсіяного склерозу, хвороби Паркінсона, синдром Альцгеймера, міопатії, цукрового діабету, попереджає розвиток жирового гепатозу.
Соевое масло – источник фосфолипидов (лецитина, кефалина), полиненасыщенных жирных кислот (линолевой, олеиновой, пальмитиновой, стеариновой кислот), витаминов А, Е, железа. Восстанавливает клеточные мембраны, стимулирует работу нервной системы и половую активность, обладает противовоспалительным и жаропонижающим действиями при простудных заболеваниях, используется для профилактики атеросклероза и ожирения. Соевое масло рекомендуют при язвенной болезни, гастрите, заболеваниях печени, почек, сахарном диабете. Включають соєва олія в раціон харчування дітей і дорослих, страждаючих діатезами і алергією до тваринних білків, для підвищення стійкості організму до радіації