Часті отруєння влітку: що робити?

Харчове отруєння влітку явище часте. Отруїтися можна будь-яким блюдом, якщо до правил безпеки ставитися зневажливо. Більш того в спеку отруїтися можна навіть цілком якісними та корисними продуктами. Причому, чим вище температура повітря за вікном, тим дорожче може обійтися безпечність.
Перелік продуктів, якими можна отруїтися влітку:
М'ясо, птиця та риба. Швидкопсувні продукти, при належному зберіганні можуть стати причиною серйозного отруєння. В сирому м'ясі живе дуже багато небезпечних бактерій. Не купуй вже замариновані продукти в магазині. Крім того, отруїтися готовими м'ясними стравами в кафе в літній період простіше простого.
Яйця. Корисний продукт перетворюється в особливо небезпечний, коли він не піддається повноцінної термічній обробці. Яйця можуть містити в собі бактерії, що викликають сальмонельоз. Це гостре кишкове захворювання, врятуватися від якого можна, дотримуючись суворих правил поводження з яйцями. Купуй тільки свіжі яйця, які не пролежали 5 днів.
Овочі, фрукти і зелень. Здавалося б, літо це час, коли потрібно насолоджуватися плодами, а не отримувати отруєння, але немає. Якщо овочі та фрукти погано мити, то заробити харчове розлад дуже легко.
Гриби. Небезпека отруїтися грибами існує не тільки влітку. Не купуй продукт в сумнівних місцях, а коли збираєш сама, пам'ятай про правило «маленького сумніву» — якщо в голові промайнула невпевненість у грибах, відразу ж викидай їх з кошика.
Морозиво. Його небезпека полягає в повторному заморожуванню. Бактерії зберігаються в продукті, а потім переходять в організм людини. Обирай продукт свіжий, дивись на дату виготовлення на упаковці і на її цілісність.
Величезна кількість отруєнь у літній період припадає на дітей, що пов'язано як з ще не зміцнілим імунітетом, так і з особливістю малюків пізнавати світ на дотик і смак. А адже в спеку величезна кількість бактерій збирається не тільки на продуктах, але і на кухонних поверхнях, столах і особливо на клавіатурах комп'ютерів, телефонах і різних гаджетах.
При пищевом отравлении, если температура не скачет до критической отметки, а симптомы не обострены, в домашних условиях нужно пить больше жидкости и принимать сорбенты. В качестве сорбента предлагаем проверенный рецепт: сорбефлор + кордицепс + апитон фито по 1 таблетке каждого каждые 2 часа.
Но если рвота и прочие симптомы долго не прекращаются, а температура стремится к отметке в 40 градусов, без врача не обойтись.
Следите, что пьете
В жару причиной отравления может стать даже вода, причем в таком случае инфекция поражает организм еще быстрее, чем при употреблении некачественных продуктов.
При отравлении некачественной, грязной или просто долго простоявшей на жаре водой (в ней бактерии размножаются не менее быстро, чем в некоторых продуктах) наблюдаются крайне острые симптомы. Среди основных - рвота, тошнота и боль в живот, рези в кишечнике и повышение температуры тела.
«В последние годы нередки случаи отравления водой из-под крана. Ее качество давно оставляет желать лучшего, да и трубы, по которым она проходит, покрыты ржавчиной, налетом и плесенью. Потому пить воду из-под крана я не посоветовала бы никому. Особенно опасна она для детей - в этом случае даже такой метод, как отстаивать воду, ничем не поможет. Потому обязательно установите качественные фильтры или заказывайте очищенную бутилированную воду, лучше столовую минеральную», - говорит врач.
Наиболее часто отравления водопроводной водой происходят из-за наличия в ней таких элементов, как кишечная палочка, брюшной тиф, возбудитель холеры. Спасти от них поможет простое кипячение, но, увы, оно совершенно бесполезно при наличии в воде пестицидов, остатков нефтепродуктов или промышленной грязи.
При отравлении водой действия теже: выпить чистой негазированной воды (и продолжать пить небольшими порциями в течение нескольких суток), после чего принять сорбенты с антимикробными средствами: сорбефлор + кордицепс + апитон фито по 1 таблетке каждого каждые 2 часа.
Якщо симптоми отруєння не слабшають – потрібно терміново звертатися до фахівця.
Будьте здорові !!!