Продавець Фітоцентр Здоров'я & Краса розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3437 відгуків
Ми працюємо у воєнний час для підтримки вашого здоров'я Деталі

Вибачте за незручності. Наразі у нас вихідні. Ваші замовлення будуть опрацьовані найближчого робочого дня. Навіть не думайте падати духом. Нехай падають окупанти.

+380 (68) 898-67-67
+380 (95) 668-34-38
+380 (93) 808-53-30
Доставимо в любий куточок України, Христиновка, Україна
Кошик
Фітоцентр: цілющі бальзами, фітопрепарати, екстракти трав, лікувальні мазі, натуральна косметика

Гіпоксія: скільки треба їсти жирів ?

Гіпоксія: скільки треба їсти жирів ?

Як ми вже говорили в попередній статті, основна функція жирів в організмі ДИХАЛЬНА і тільки потім вже енергетична. Значить жири необхідні в організмі щомиті як повітря. А як же тоді масове ожиріння нації, холестерин ....?

Золота середина криється в правильному співвідношенні корисного жиру до білків. Білок це транспорт для жиру. Якщо його достатньо в організмі, то "віз" з жиром їде на всіх чотирьох колесах, не хитаючись і не расхлюпивая, жир по дорозі. Чим менше білка, тим менш стійка віз і ось тоді то жир і втрачається по судинах, крові, лімфі перетворюючись у страшне слово холестерин.

Сучасні дієти на жаль повністю прибирають жир з раціону харчування, що у свою чергу призводить до масової гіпоксії усіх органів і систем людського організму. Біохімічні процеси проходять не за тим сценарієм і результаті отримуємо високий рівень солей і шлаків. Останні успішно відкладаються в наших суглобах.

Так як же правильно:

Консультативною нарадою експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я рекомендується споживання білка не менше 0,75 г на 1 кг маси тіла на добу. Потреба в білку різко зростає у дітей, вагітних (період 5-9 міс.) і годуючих жінок, спортсменів і може досягати 1,2-1,5 г/кг/добу.
Потреба в жирах залежить від клімату, характеру трудової діяльності. Так для жителів південних районів потреба в жирах складе 0,7-0,9 г на 1 кг маси тіла в добу, а для жителів північних районів – до 1,3 г на 1 кг маси тіла на добу.
При сучасних комфортних умовах життя, клімат став грати все менше значення, і норму споживання жирів і вуглеводів все частіше пов'язують з характером трудової діяльності. При розумовій праці жирів і вуглеводів потрібно 0,9-1,0 г/кг/добу і 3,6-4,0 г/кг/добу відповідно. Чим важче і інтенсивніше трудова діяльність людини, тим більше в його раціоні повинно бути жирів і вуглеводів.
При активних заняття спортом або важку працю потреба в жирах і вуглеводах досягає 1,1-1,3 г/кг/добу і 4,5-6,0 г/кг/добу відповідно.
Таким чином, співвідношення білків, жирів і вуглеводів для різних людей може бути різним:
для працівників розумової праці - 1 : 1 : 4.
для людей, що займаються легких працею, - 1 : 1,2 : 4.
для людей, що займаються працею середньої важкості, - 1 : 1,2 : 4,6.
для спортсменів, які намагаються наростити м'язову масу, - 1 : 0,8 : 4.
для підлітків - 1 : 0,9 : 4,2.
для людей старше 60 років - 1 : 1,1 : 4,8.

PS:

  • Білки в нашому організмі знаходяться в стані постійного оновлення, тому кількість харчових білків (білки з продуктів харчування) має бути достатнім для синтезу нових клітин. В організмі здорової дорослої людини кількість розпався за добу білка дорівнює кількості знову синтезованого. Швидкість розпаду та оновлення різних тканин різна. Так білки плазми крові і печінки оновлюються за 10 діб, а білки м'язів близько 180 діб. У середньому білки організму людини оновлюються за 80 діб. Таким чином, білки використовуються в першу чергу для виконання пластичних функцій, енергетична функція білків у вторинна. Білка потрібно є саме стільки, скільки потрібно організму. Якщо є білка більше потреби, то виникає отруєння та/або перевантаження печінки і нирок, т. к. продукти розпаду харчового білка токсичні і виводяться з організму.
  • Жири забезпечують до 50% потреби в енергії організму дорослої людини. Крім того жири (ліпіди) і мають пластичні функції. Деякі види ліпідних молекул (фосфоліпіди, холестерин, жирні кислоти) є структурними компонентами клітинних мембран. Також ліпіди необхідні для здійснення синтезу стероїдних гормонів, жовчних кислот і простагландинів. При надмірному вживанні жирів відбувається їх відкладення в підшкірній жировій клітковині, черевної порожнини, м'язах. При нестачі жирів, особливо незамінних поліненасичених лінолевої, ліноленової та арахідонової жирних кислот, виникає затримка росту (у дітей), порушуються функції нирок, можливі різні гормональні порушення аж до безпліддя.
  • Вуглеводи головним чином виконують енергетичну функцію. У шлунково-кишковому тракті здійснюється розщеплення з'їдених вуглеводів до рівня моносахаридів (глюкози, фруктози, лактози, галактози). Моносахариди, основним з яких є глюкоза, всмоктуються в кров і через ворітну вену надходить у печінкові клітини. При надлишковому надходженні в печінку глюкози вона перетворюється в резервну форму зберігання — глікоген. Кількість глікогену може становити у дорослої людини 150-200 р. У разі обмеження споживання їжі або по мірі зниження рівня глюкози в крові відбувається розщеплення глікогену і надходження глюкози в кров. Таким чином організм постійно підтримує в крові оптимальний рівень глюкози.Певний рівень глюкози в крові життєво необхідний для нормального функціонування клітин мозку. При критичному зниженні рівня глюкози в крові можна відчувати запаморочення, головні болі; якщо не підняти рівень глюкози в крові – відбудеться втрата свідомості і якщо знову не втрутитися, то пригнічення функції мозку приведе до комі.При надлишку глюкози в крові, виділяється інсулін, під впливом якого в клітинах жирової тканини глюкози синтезуються жири. Людина товстіє.Крім енергетичної, вуглеводи і виконують пластичну функцію. Глюкоза необхідна для синтезу деяких амінокислот, синтезу і окислення ліпідів, полісахаридів.

Коротко ознайомившись із завданнями білків, жирів і вуглеводів в організмі, Ви, напевно, вже зрозуміли, що всі вони важливі для нормального функціонування і збереження здоров'я людини. Тому життєво важливо вживати кожен компонент харчування саме в тій кількості, в якому він потрібен організму. Надлишок, як і недолік і білків, і жирів, і вуглеводів шкідливий.

Зараз практично неможливо збалансувати правильне співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Для цього якраз і існують БАДИ. З їх допомогою можна легко скоригувати свій щоденний раціон як по Б:Ж:В, так і по вітамінах, мікроелементах, ферментах....

Правильне клітинне харчування це запорука вашого здоров'я.
 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner