Сало, масло, сливки и легкие. КАКАЯ СВЯЗЬ?

САЛО, МАСЛО, ВЕРШКИ І ЛЕГЕНІ.
ЯКИЙ ЗВ’ЯЗОК?
У легенях близько 700 мільйонів альвеол. І в кожній має постійно оновлюватися ЖИР. Коли ми їмо жир, він, через лімфатичну систему, в першу чергу надійде в легені. Вони візьмуть стільки, скільки їм потрібно.
А ЯКЩО ЖИРУ НЕ З'ЇЛИ?
Тоді кульки альвеол злипаються. Складаються альвеоли з сурфактанту. Це жир – 90%, білок – 10%.
Сурфактант при диханні весь час витрачається і знову надходить. Без нього ми не зможемо нормально дихати. Це призведе нас до гіпоксії. Саме жир забезпечує нам кисневий обмін.
Ще роль сурфактанту – захищати наші легені від вірусів, бактерій, хімічних реагентів: щоб вони не потрапили в кров. Ми його викашлюємо разом з мокротою.
Раніше запалення легень лікували борсучим жиром, внутрішнім жиром, салом, гарячим молоком з маслом.
Відкритий легеневий сурфактант був в 1957 р.
А що відбувається тепер, в 21-му столітті?
Нам стверджували, що жирне шкідливо для здоров’я, що для серцево-судинної системи це отрута. У підсумку, тепер і легеневі захворювання збільшилися в стократ!!!
Вчені "трохи помилилися".
Ця помилка коштує нам дуже дорого.
Головна роль жиру – структурна. При обмеженні споживання жиру перше, що порушується, це вироблення сурфактанту. А це порушення дихання – ГІПОКСІЯ. Чіплятимуться будь інфекції.
Люди! ЗАВЖДИ, а особливо зараз, коли коронавірус розгулявся, їжте, будь ласка сало, масло, вживайте наш Лецитин, омегу-3-6-9, жир печінки акули, дихайте свіжим повітрям, займайтеся зарядкою.
Підживлюйте ваші легені!
І вони вас віддячать відмінним диханням❗️