Продавець Фітоцентр Здоров'я & Краса розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2732 відгуків
Ми працюємо у воєнний час для підтримки вашого здоров'я Деталі
+380 (68) 898-67-67
+380 (95) 668-34-38
+380 (93) 808-53-30
Доставим в любую точку Украины, Христиновка, Україна
Кошик
Фітоцентр: цілющі бальзами, фітопрепарати, екстракти трав, лікувальні мазі, натуральна косметика

6 причин чому потрібно їсти квашені овочі

6 причин чому потрібно їсти квашені овочі

Ілля Мечников, знаменитий російський учений з'ясував, що люди хворіють переважно через самоотруєння. У наші дні, коли продукти, стали менш корисними і більш насичені різними шкідливими доповненнями, у вигляді консервантів, нітритів, нітратів та іншої хімії, ця інформація стає ще більш актуальною.

Мечников довів, що навіть такі природні, як нам здавалося, вікові зміни, як старіння і недоумство, так само залежать від бактерій, що знаходяться в нашому організмі. Ці отруйні речовини, які живуть і вільно розвиваються в товстій кишці, викликані дією бактерій, що спричиняють розвиток гнильних процесів.

Але є спосіб покращити стан кишечника. У цьому нам допоможуть ферменти молочної кислоти, які, удосталь перебувають у квашених овочах.

Ілля Мечников у ході великих досліджень з'ясував, що люди, які вживають багато продуктів харчування, багатих на молочну кислоту, мають завидне здоров'я, велику фізичну силу, витривалість, невтомну активність і живуть довго (до 100 років і більше). Крім того, не дивлячись на свій похилий вік, серед цих людей траплялися випадки, коли чоловіки ставали батьками у 90 років, і навіть старші!

Мечников не зустрічав серед цих щасливців випадків таких захворювань, як артрити. Дуже рідко зустрічався карієс та хвороби дегенеративного типу.

Джерелом молочної кислоти для цих здорових людей служила квашена капуста та огірки, приготовані без додавання солі. Саме ці корисні продукти, на думку Мечникова, здатні виробити найбільш корисних для кишечника бактерій.

Огірки та капуста з бочки мають бути постійними гостями у будинку. Вони здорові та низькокалорійні. Завдяки їм оточуючі будуть заздрити вашій стрункій фігурі.

Напевно, ніде у світі квашені овочі більше не популярні, як у слов'ян. Жителі далекого зарубіжжя вважають їх рідкістю та чимось дуже оригінальним. Дієтологи ж радять, є їх якнайчастіше. Вони зміцнюють організм та підвищують стійкість до інфекцій. Крім того, допомагають підтримувати струнку фігуру протягом зими. А ще це криниця вітамінів. Дієтологи наводять шість причин, згідно з якими квашені овочі повинні зайняти почесне місце на нашому столі.

1. Вони низькокалорійні. Столова ложка квашеної капусти містить лише 12 ккал, а два маленькі огірочки – 11 ккал (набагато менше, ніж сира капуста та огірки).

2. Квашені овочі - джерело молочної кислоти. Ця дорогоцінна субстанція утворюється в процесі бродіння, вона пригнічує ріст бактерій, які викликають псування овочів та очищає організм від токсинів. Молочна кислота сприяє травленню та забезпечує належне функціонування травної системи.

3. Квашені огірки та капуста багаті на клітковину. Ложка останньої забезпечує близько 2 г клітковини. Заповнюючи шлунок, клітковина змушує нас довше почуватися ситими. Вона також регулює перистальтику кишківника, перешкоджає засвоєнню жирів. Клітковина запобігає запорам, на які часто скаржаться ті, хто сидить на дієтах.

4. У квашених овочах дуже багато вітаміну С. П'ять столових ложок капусти дають 70 мг, тобто забезпечують добову дозу дорослої людини. Вітамін С допомагає боротися із застудними захворюваннями, розладами шлунка, швидше спалювати калорії.

5. Квашені овочі відмінно поповнюють раціон вітамінами групи В: В1 (тіамін), В2 (рибофлавін) та В3 (ніацин). Їхня присутність покращує обмін речовин. Вони допомагають перетравленню білків, жирів та вуглеводів.

6. Огірки та капуста з бочки містять мало цукру. Завдяки процесу ферментації квашені овочі містять у собі менше глюкози та фруктози, ніж свіжі.

Чим квашення овочів відрізняється від засолювання за корисністю

 при квашенні відбувається розм'якшення клітини, а це означає, що продукт набагато легше і швидше засвоїться організмом. При соленні овочі зберігають певну густину;

 при квашенні, процес бродіння відбувається у власному соку. А при соленні - бродіння відбувається у сольовому розчині;

 основним консервантом при квашенні виступає натуральна молочна кислота. А при соленні головний консервант - сіль;

 при процесі бродіння (квашення) в овочах зберігається вітамін С. Сіль у процесі консервації вітамін С - руйнує.

Чим така шкідлива сіль?

Усі чули, що сіль та цукор – це біла смерть. Але чому так кажуть, знає небагато.

Сіль або хлорид натрію стати причиною появи каменів у жовчному міхурі, нирках, сечоводах та сечовому міхурі, поява у підшлунковій залозі, відкладення у суглобах та обмеження їх рухливості, здатний викликати затвердіння артерій (артеріосклероз). Сіль здатна затримувати рідину в організмі, тим самим збільшуючи навантаження на серце та нирки, викликаючи набряки, головний біль.

Не варто зовсім відмовлятися від солі, достатньо знати і дотримуватися норми. Добова норма – до 3 грамів. До цієї норми входить вся сіль, що споживається з їжею: супи, друге, хліб, ковбаса, мариновані овочі, ковбаса тощо.

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ БЕЗ СОЛІ (Рецепт взятий з інтернету)

Продукти для розсолу:

● качан білокачанної капусти;

● 3 – 5 зубчиків часнику;

● червоний перець на кінчику чайної ложки;

● кмин.

Продукти для квашеної капусти:

● білокачанна капуста;

● капустяний розсіл;

● морква (10% від ваги капусти).

Приготування розсолу:

Капусту нашаткуйте тонкими смужками, як завжди. Додайте подрібнений часник, червоний перець і кмин. Змішайте усі інгредієнти. М'яти капусту не потрібно, достатньо вкласти її в ємність і злегка придавити, щоб вона не була пухкою. Залийте капусту кип'яченою водою кімнатної температури. Зверху покладіть гніть, щоб капуста повністю покрита водою. Ємність з капустою поставте в темне, тепле (не нижче +22 градусів) місце та дайте настоятися 3 – 4 дні.

Коли підійде час, дістаньте нашу капустяну заготівлю, злийте та процідіть розсіл, капусту добре вичавте і … викиньте. Нам потрібен лише розсіл. Як писалося вище, капусту викидати доведеться лише один раз, потім ми зможемо використати розсіл від попереднього квашення.

Квасим капусту:

Капусту наріжте тонкими смужками. Моркву натріть на великій тертці так, щоб вийшли також довгі смужки. Змішайте моркву та капусту в ємності для квашення. Підійдуть керамічні дерев'яні ємності. Краще, якщо ємність буде більшою за 5 літрів. У класичних рецептах приготування квашеної капусти, щоб капуста квасилась добре, попередньо її з морквою і сіллю добре мнуть. У нашому випадку капусту з морквою м'яти не варто. Роль овочевого соку чудово замінить капустяний розсіл. Овочі щільно укладаємо в ємність і заливаємо готовим розсолом. Зверху покладіть коло та придавіть вантажем.

Поставте капусту сквашуватися за кімнатної температури 2 дні. Потім підніміть вантаж, проколіть капусту в кількох місцях дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази. Закрийте капусту навколо, покладіть вантаж. Щоб капуста була хрумкою поставте її доквашуватися в більш прохолодне місце. Це може бути холодильник, підвал, погріб або інше місце. Дайте капусті кваситися ще 1-2 дні і після цього її вже можна зі спокійною совістю подавати на стіл і насолоджуватися смачною та корисною квашеною капустою без солі.

Зберігайте готову капусту в прохолодному місці і слідкуйте за тим, щоб вона завжди була прикрита розсолом, інакше капуста, опинившись без розсолу, втрачає вітаміни.

Не забувайте, що той розсіл, який залишиться від капусти, коли ви її з'їсте, послужить вам неодноразово для того, щоб робити все нові й нові порції квашеної капусти без солі. Повторні порції зазвичай сквашуються вже швидше. Через день можна їсти. Вона виходить хрумка і дуже смачна.

Коли капуста закінчиться і залишиться розсіл для нової закваски, а ви не хочете більше квасити, можна зробити так:

● розсол перелити в скляну тару та поставити в холодильник;

● випити всією сім'єю цей неймовірно корисний для здоров'я сік квашеної капусти

Центр Болотова розробив вам цілу лінійку ферментів за найкращими рецептами Болотова Б.В. Склад кожного ферменту підібраний таким чином, щоб максимально впливати на певну систему організму:

Уксус Болотова № 3  диабетический экстракт фермента фасоли снижает сахар в крови 250 мл Центр Болотова, фото 2

Оцет Болотова № 3 діабетичний екстракт ферменту квасолі знижує цукор у крові 250 мл 

 

Лактофит по Болотову № 2 Фермент Чабреца при болезнях органов дыхания безсоннице 250 мл Центр Болотова, фото 2Лактофит по Болотову № 2 Фермент Чабреца при болезнях органов дыхания безсоннице 250 мл Центр Болотова, фото 3Лактофит по Болотову № 2 Фермент Чабреца при болезнях органов дыхания безсоннице 250 мл Центр Болотова, фото 4

Лактофіт за Болотовим № 2 Фермент Чабреця при хворобах органів дихання, безсонні 250 мл 

 

Лактофит по Болотову № 3 Фермент Желтушника для сердечно-сосудистой системы 250 мл Центр Болотова, фото 2Лактофит по Болотову № 3 Фермент Желтушника для сердечно-сосудистой системы 250 мл Центр Болотова, фото 3Лактофит по Болотову № 3 Фермент Желтушника для сердечно-сосудистой системы 250 мл Центр Болотова, фото 4Лактофит по Болотову № 3 Фермент Желтушника для сердечно-сосудистой системы 250 мл Центр Болотова, фото 5

Лактофіт за Болотовим № 3 Фермент Жовтяника для серцево-судинної системи 250 мл 

 

Лактофит по Болотову №4 Фермент коры осины жаропонижающее противовоспалительное средство 250 мл Центр Болотова, фото 2Лактофит по Болотову №4 Фермент коры осины жаропонижающее противовоспалительное средство 250 мл Центр Болотова, фото 3

Лактофіт за Болотовим №4 Фермент кори осики жарознижувальний протизапальний засіб 250 мл 

 

Уксус по Болотову № 4 от псориаза экземы аллергии ферментированный экстракт крапивы 250 мл Центр Болотова, фото 2Уксус по Болотову № 4 от псориаза экземы аллергии ферментированный экстракт крапивы 250 мл Центр Болотова, фото 3

Оцет за Болотовим № 4 ферментований екстракт кропиви від псоріазу екземи алергії 250 мл

 

Лактофит по Болотову № 1 Чистотел ферментированный 250 мл Центр Болотова, фото 2Лактофит по Болотову № 1 Чистотел ферментированный 250 мл Центр Болотова, фото 3

Лактофіт за Болотовим № 1 Чистотіл ферментований 250 мл 

 

Читайте також "Ферментація по Болотову"

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner